Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesült Bögösné Szász Edit szolfézstanár

Örömmel tölt el bennünket, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából Bögösné Szász Editet, iskolánk szolfézstanárát Kisújszállás Város Önkormányzata Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesítette.

Bögösné Szász Edit 1992-től a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola szolfézstanára. Pedagógiai munkájában arra törekszik, hogy tantárgyát olyan szinten tanítsa, amely azt a kötelezően szükséges fölé emeli.

A szolfézsoktatásban megtalálta azokat a lehetőségeket, amelyek személyre szabottan veszik figyelembe a gyermek lelki habitusát, személyiségét és azt a szociális környezetet, amiben él. Fontos számára, hogy olyan pedagógiai munkát végezzen, amely nem csak zenei tudást biztosít a gyermekeknek, hanem a művészetek által az egészséges személyiség kialakításában is meghatározó szerepet tölt be. Pedagógiai tevékenységének kiemelkedő területe a tehetséggondozás. Több mint három évtizedes pályafutása során közel harminc növendéket készített fel zenei pályára.

2015-től igazgatóhelyettesként segíti az intézmény munkáját. Ezt a feladatkört is nagy gondossággal, lelkiismeretességgel, eredményesen és hatékonyan látja el.

2016 óta szervezője és aktív közreműködője a Baptista Művészeti Napok kisújszállási rendezvényének. Művészeti tevékenységével hozzájárul az iskola rendezvényeinek színvonalas megvalósításához.

Pedagógiai munkája elismeréséül a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ elnöksége 2018-ban „Köszönet Érmet” adományozott Bögösné Szász Edit tanárnőnek.

Önmagáról így vall: „Szerencsésnek tartom magam, mert abban az iskolában taníthatok - immár 32 éve - ahol az első zenei inspirációkat, élményeket kaptam. Nyolc éves koromtól kezdve életem szerves részét képezte a zene. Gyermekként időm jelentős részét a zeneiskolában töltöttem. Nem kényszerből, hanem azért mert vonzott a zene és az a csodálatos környezet, amely az intézmény falain belül fogadott. Ebben a csodálatos közegben tanultam meg mindent, ami a szakmával kapcsolatos. Türelmet, precizitást, kitartást, a zene és a gyermekek szeretetét. Itt találkoztam olyan zenészekkel, illetve olyan pedagógusokkal, akik példaképeim lettek. A zeneiskola légköre és a tanáraim által továbbadott tudás meghatározó volt abban, hogy ezt a pályát válasszam.”

Bögösné Szász Edit személyiségének jellemzője az empátia, a halk szavú kedvesség, önzetlenség, végtelen türelem és tisztelet embertársai felé. Munkáját nagy odafigyeléssel, határtalan szeretettel és alázattal végzi. Segítőkészen fordul tanítványai és kollégái felé, minden esetben megtalálja a problémák megoldásához vezető helyes utat. A művészeti iskola kiváló pedagógusa, aki szakmai munkáját magas színvonalon, kiemelkedő eredményekkel, az emberi értékek tudatos közvetítésével végzi.

Szeretettel gratulálunk!

Kéki-Széplaki Edit
a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója

Fotó: Daróczi Erzsébet

GALÉRIA