Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesült Orosz Balázs művésztanár

Örömmel tölt el bennünket, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából Orosz Balázst, iskolánk művésztanárát Kisújszállás Város Önkormányzata Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesítette.

Orosz Balázs művésztanár 1999-től a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola tanára. Az elmúlt 24 évben zenetanári hivatását a gyermekek iránti szeretet, a végtelen türelem és odaadás jellemezte. Pedagógiai munkáját nagy szakmai tudással, igényességgel és elhivatottsággal végzi. A művészeti iskola életében aktívan részt vesz, nélkülözhetetlen szerepet tölt be a rendezvények szervezésében és lebonyolításában. Fáradhatatlanul látja el a zeneiskolai növendékek és a város kórusainak zongorakíséretét. Megyei, regionális versenyeken és fesztiválokon kiváló zongorajátékával segíti fellépő diákjainkat.  Több évtizede állandó fellépője a kisújszállási kulturális eseményeknek, valamint maradéktalanul eleget tesz az oktatási intézmények felől érkező megkereséseknek is.
Sokoldalú, professzionális zeneisége jelentős és meghatározó a művészeti iskola, valamint a város zenei életében.
Orosz Balázs tanár úr az alábbi gondolatokkal köszönte meg Kisújszállás Város Önkormányzatának elismerését:

„Köszönöm a kitüntetést. Megtiszteltetés számomra ez a díj.
Hálás vagyok a Teremtő, életet adó Istennek, aki tehetséget, egészséget és lehetőséget adott hivatásom gyakorlásához.
Köszönettel tartozom a művészeti iskola korábbi vezetésének, a városvezetőknek és azoknak, akik segítőszándékkal, vendégszeretően fogadtak be maguk közé.
Mindig is sokat jelentett számomra a művészeti iskola nevelőtestületének példaértékű összetartása, ami a kezdetektől fogva egy követendő viselkedési mintául szolgált számomra.
Őszinte tiszteletemet szeretném kifejezni a jelenlegi iskolavezetésnek és fenntartónknak, akik azért dolgoznak, hogy a művészeti iskolában folyó magas színvonalú pedagógiai munka feltételei továbbra is biztosítva legyenek.”

GALÉRIA