Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Baptista Iskolák közös hangversenye Kisújszálláson

Baptista Iskolák közös hangversenye Kisújszálláson

2016. május 13-án első alkalommal rendeztük meg a Baptista Iskolák közös hangversenyét Kisújszálláson. Meghívásunkra örömmel mondott igent a budapesti Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola és a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Jelenlétével megtisztelte rendezvényünket a Magyarországi Baptista Egyház részéről Papp János elnök úr, Háló Gyula kommunikációs igazgató, valamint fenntartónk képviseletében Szabó Csaba oktatási igazgató úr, Szász Veronika területi oktatási igazgató és Oros Róza a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa.

 

A lelket, a szívet melengető muzsika, a tánc és a képzőművészeti alkotások nélkülözhetetlenek az életünkben. Ezek hoznak egy kis napfényt mindennapjainkba.” – hangzott el Szabó Csaba oktatási igazgató úr beszédében, aki hangsúlyozta a tehetség, lehetőség és szorgalom hármas egységének fontosságát.

 

A rendezvény első részében az iskolák képviselői pár perces prezentációval mutatták be intézményüket. A hangversenyen közreműködők magas színvonalú, hangulatos műsorszámokkal léptek színpadra. A hálás közönség vastapssal jutalmazta a növendékek és tanáraik produkcióit. Zárásként minden résztvevő együtt énekelhette a színpadon Bayer Friderika – Édenkert című dalát.

 

A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő számos intézmény közül – országszerte – csak néhány olyan iskola van, amely művészeti képzéssel foglalkozik. Nagy öröm számunkra, hogy házigazdái lehettünk ennek a különleges hangversenynek, ahol az ország különböző pontjáról érkező, mégis szorosan egymáshoz tartozó iskolák diákjai és tanárai egy közös hangverseny keretén belül mutatkozhattak be.

 

Célunk, hogy minél jobban megismerjük egymást és szoros baráti, szakmai együttműködés jöjjön létre iskoláink között. Bízunk abban, hogy ez a kapcsolat egymást segítő közösséggé formál bennünket.

Reméljük, hogy hagyománnyá válik ez a rendezvényünk, részvételi lehetőséget biztosítva az ország összes baptista művészeti iskolájának.

 

                                                                                                                  Széplaki Edit       és         Bögösné Szász Edit

                                                                                                                      igazgató                        igazgatóhelyettes

 

Baptista Iskolák közös hangversenye Kisújszálláson 1. rész

 


Baptista Iskolák közös hangversenye Kisújszálláson 2. részGALÉRIA