Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fellépések

2014. Augusztus 20. : Önkormányzat ünnepe, a Karakasok, a Garaguly és a fiú csapat szerepelt. Felkészítő tanárok: Kecskésné Herczegh Kata és Kecskés Gergő.

2014. Augusztus 09. : Csángó fesztivál melyen részt vett a Nagykun Táncegyüttes és a magasabb évfolyamos táncosok. Közreműködött Pál Mihály és a zenekara.
Felkészítő tanár: Kecskésné Herczegh Kata.

2014. Július 8. : Fellépés Püspökladányban Tóth Bertalan felkérésére a 40 éves Hortobágyi tábor jubileumára.

Felkészítő tanár: Kecskésné Herczegh Kata.

2014. Június 6-10-ig a néptáncosaink egy meghívásnak eleget téve, Erdélybe utaztak a Perkői Néptánc Fesztiválra. Nagyon készültek, de sajnos az időjárás nem volt kedvező. Bár a szabadtérre szervezett rendezvényt elmosta az eső, szereplésük mégis olyan jól sikerült, hogy az ott tőlük látott műsor alapján azóta, már három újabb meghívást kaptak.

2014. Április 5-én a néptáncosok három együttesel (Nagykun Táncegyüttes, Garaguly Együttes, Karakas Együttes) zajos sikert aratva részt vettek az Ürömi Néptánc Fesztiválon. Idén először, néptánctanárunkat, Kecskésné Herczeg Katát felkérték zsűri tagnak, aki ebben a minőségében aktívan is részt vehetett az értékelésben. Ez a fesztivál nagyon fontos néptáncos körökben, mert gyermekközpontú. Ilyenkor hiteles szakmai zsűri elé kerülnek azok a produkciók amelyekkel, az ezután következő fesztiválokon, versenyeken vesznek részt az együttesek. Az itt elhangzó kritikák segítik az együtteseket a fejlődésben, és így a produkcióik sikeresebbek lehetnek.

2014. Február 20. Budapest  Kazah nagyköveti fogadás melyen szintén dr. Fazekas Sándor felkérésére vettek részt táncosaink.  Ezúttal a Nagykun Táncegyüttes Terék József és barátai (Five virtuóz) közreműködésével.

Felkészítő tanár: Kecskésné Herczegh Kata.

 

2014. Január 23. A néptáncosaink dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felkérésére táncoltak Budapesten. A minisztérium újévköszöntő fogadást adott a Magyarországra akkreditált nagykövetek számára. Ezt a kiváló alkalmat megragadva megismertette a vendégekkel a már bejegyzett hungarikumainkat. Idetartozik a néptáncmozgalom is, melyet nagy büszkeségünkre iskolánk táncosai képviselhettek. A fellépő együttesek: a „Karakasok”, a „Gyöngyöcskék”, valamint a Nagykun Táncegyüttes. A produkciókat a Dűvő Zenekar kísérte. Ahogy az lenni szokott, fellépésükkel most is nagy sikert arattak. Gratulálunk Kecskés Ferencné és Kecskés Gergő felkészítő munkájához.

 

2014. január 17-18-ig Egerben rendezték meg a VIII. Országos Ifjúsági Szólótáncversenyt. Ezt megelőzően válogatókat tartottak három helyszínen. Összesen 150 versenyző 99 produkcióval nevezett. A zsűri Egerbe 54 produkciót juttatott, közöttük volt  Gönczi Sarolta, aki bekerült az első húsz versenyző közé. Ugyanitt Szentpéteri Balázs „Ezüstpitykés Táncos” címet kapott, ami a legrangosabb elismerés a fiúk között. A Duna Televízió, az MTVA és a Hagyományok Háza összefogásával „Fölszállott a páva” címmel népzenei és néptánc vetélkedőt hirdetett. A hónapokon át tartó válogatók után a nagyközönség elé kerültek a kiválasztott legjobb versenyzők, produkciók, közöttük Kecskés Gergő, aki iskolánk néptáncosai közül nőtte ki magát.

 

2013. december 8-án rendezték Dévaványán a Kádár Ferenc Országos Népzene- és Néptáncversenyt, amelyre három együttesünk nevezett be, mindhárom sikeresen szerepelt. A „Gyöngyöcskék”és a „Garaguly” arany, a „Karakasok” pedig bronzminősítést ért el.

 

 

2012 decemberében a Kecskésné Herczegh Kata, saját gyűjtésén alapuló koreográfiát alkotott. Ezzel az önálló műsorral mutatkozott be Budapesten a Hagyományok Házában.

 
 
2012. június 19 A néptánc tagozatra járó gyerekekből alakult, idén „Garaguly” névre keresztelt Gyermek Néptánc Együttes felcsiki táncokat, valamint „Karakasok” névre keresztelt gyermek néptánc együttes „Fordulj bolha” címmel tyukodi táncokat adott elő a Hajdúnánási Néptánc Fesztiválon. Mindkét együttes bronz fokozatot ért el.
A koreográfiákat Kecskésné Herczegh Kata és Kovács Sándor készítették. A tánc anyagokat Kecskés Gergő és Szekeres Gabriella tanította nekik.