Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Országos Zeneiskolai Kürtverseny Kisújszálláson

Országos Zeneiskolai Kürtverseny Kisújszálláson


2016. március 4 – 6.


A Baptista Alapfokú Művészeti Iskola immár tizenkettedik alkalommal rendezhette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett országos tanulmányi versenyt, az Országos Zeneiskolai Kürtversenyt.

A rendezvény 2016. március 4-én 12 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ahol Kecze István Kisújszállás Város Polgármestere, valamint a Baptista Szeretetszolgálat képviseletében Szabó Csaba Oktatási Igazgató Úr köszöntötte a megjelenteket.

A verseny bírálóbizottságát a szakma elismert művészei, illetve tanárai alkották. Kocsis Attila kürtművész - tanár, Berki Sándor a Magyar Rádió Zenekarának szóló kürtöse, a zsűri elnöke Dr. Endrődy Sándor a Magyar Állami Operaház kürtművésze.

Az előválogatók után - az ország számos művészeti iskolájából - a legkiválóbb kürtösöket fogadhattuk Kisújszálláson.

A négy korcsoport versenye két fordulóban zajlott. A versenyzőknek a - versenykiírás szerint - mindkét fordulóban 1-1 kötelezően választott, valamint 1-1 szabadon választott művet kellett előadniuk.

Minden korcsoportban igényesen kidolgozott zenei produkciókat hallhattunk, mely tükrözte a verseny magas színvonalát. A rendezvény folyamán kiemelkedő tehetségekkel találkozhattunk. Ezt bizonyítja, hogy a díjkiosztó ünnepségen a zsűri minden kategóriában megosztott helyezéseket és különdíjakat adott ki.

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett a Baptista Szeretetszolgálat és Kisújszállás Város Önkormányzata, valamint különböző szakmai szervezetek támogatták.

                                                                                                                                                             Széplaki Edit 

                                                                                                                                                                 igazgató


GALÉRIA