Üdvözöljük iskolánk weboldalán

2017-2018-as tanév I. Bérletes előadás

2017. november 24-én rendeztük meg a 2017/2018-as tanévben I. Bérletes előadásunkat a kisújszállási Vigadó Kulturális Központban.

A bérletes sorozat elindításával célunk az volt, hogy egyre többen jöjjenek el koncertjeinkre, ismerjék meg a művészeti iskolában folyó munkát és színvonalas zenei élménnyel ajándékozzuk meg az érdeklődőket.

Növendékhangversenyünk különlegessége volt, hogy vendégfellépőket is köszönthettünk köreinkben, az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola egykori pedagógusát Csernainé Erős Ellát és Rekeczkiné Csernai Ágnes hegedűtanárt, tanítványaival együtt.

A két iskola diákjai, pedagógusai és lelkes szülők együtt muzsikáltak ezen az estén. Az egyéni produkciók mellett, felléptek a Suzuki módszer lelkes követői, akik egy közös táborozás alkalmával döntöttek úgy, hogy szakmai kapcsolatukat tovább folytatják.

A hegedűoktatás egyik különleges lehetősége a Suzuki módszer, melynek speciális jellemzői, hogy a gyermekeket óvodáskorban, csoportosan kezdik el tanítani. Az oktatás a szülők bevonásával történik, melynek fontos elemei a hallás utáni tanulás, az állandó ismétlés és a zenehallgatás.

 

                                                                                                                                                                                                                  Széplaki Edit

                                                                                                                                                                                                                      igazgató

GALÉRIA