Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Az érzelmi intelligencia fejlesztése

2018. március 12-én a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő intézmények pedagógusai „Az érzelmi intelligencia fejlesztése” címmel hallhattak előadást a Nagykun Klubban.


A rendezvény megszervezésének célja az volt, hogy pedagógusaink látókörét szélesítsük és felhívjuk figyelmüket a gyermeknevelés egyik meghatározó területére, az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságára. Ez az alkalom lehetőséget biztosított arra is, hogy a Baptista Tehetségsegítő Tanács az NTP-HTTSZ-0004-17 pályázatához kapcsolódóan különböző civilszervezetekkel bővítse partnereinek körét.


Előadónk Uzsalyné Pécsi Rita PhD neveléskutató, főiskolai tanár, aki jelenleg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense, emellett számos könyv szerzője. Uzsalyné Pécsi Rita neveléstudománnyal kapcsolatos témákban országszerte tart előadásokat, melyek magával ragadják és egyben mély tartalmakat közvetítő gondolatokkal motiválják a hallgatóságot.


A délután folyamán megerősítést kaptunk az érzelmi intelligencia fejlesztésének személyiségformáló és a tanulási folyamatokat segítő szerepéről. Az előadó a témához kapcsolódó felvetéseivel, iránymutatásával és szuggesztív előadásmódjával lenyűgözte és továbbgondolásra késztette a hallgatóságot.


Nagyon örülünk, hogy ez a program megvalósulhatott, szeretnénk a jövőben is hasonló tartalmú előadásokat szervezni. Mi pedagógusok fontosnak tartjuk, hogy tudásunkat folyamatosan megújítsuk, ismereteinket bővítsük és nevelésünk során a mai kor szellemének megfelelő hatékony pedagógiai módszereket alkalmazzunk.


Bögösné Szász Edit és Széplaki Edit

GALÉRIA