Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Zenei Világnap 2019

A Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában a Zenei Világnap megünneplése több évtizedes hagyományra tekint vissza. Rendezvényeink sorában ez a program kiemelt helyen szerepel. A Zenei Világnap - ünnep. A ZENE ünnepe. A zene lelkünk különböző rétegeit érintheti meg. Ha befogadók vagyunk a csodára, olyan különleges élményben lehet részünk, ami semmi mással nem pótolható.

A Vigadó Kulturális Központban megtartott Zenei Világnap műsorában jelentős szerepet kapott a gitármuzsika. A koncerten W. A. Mozart, Bernáth Ferenc, F. Carulli, J. Sagreras, G. F. Händel, F. Burgmüller, A. Vivaldi műveit hallhatta a közönség. Mindig felemelő élmény, ha a növendékek tanáraikkal együtt lépnek színpadra. Ennek varázslatos pillanatait is átélhettük az est folyamán, amikor a gitárzenekarban együtt muzsikált két pedagógusgeneráció és az általuk tanított tehetséges, ifjú zenészpalánták. Iskolánk egykori és jelenlegi gordonka tanárának közös produkcióját is hallhattuk, mely bensőséges hangulatával magával ragadta a közönséget. A hangversenyen közreműködött a Városi Vonószenekar, Papp László művésztanár vezetésével.

Rendezvényünk a Zeneakadémia „A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben” című EFOP-3.2.6-16-2016-00001 pályázatának részeként valósult meg.

Kéki-Széplaki Edit
igazgató

GALÉRIA