Üdvözöljük iskolánk weboldalán

XIII. Országos Zeneiskolai Kürtverseny Kisújszállás 2019. március 8 – 10.

A Baptista Alapfokú Művészeti Iskola immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett országos tanulmányi versenyt, az Országos Zeneiskolai Kürtversenyt.

A rendezvény 2019. március 8-án ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ahol Dr. Kovács Tibor Kisújszállás város alpolgármestere, valamint a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy képviseletében
dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató úr köszöntötte a megjelenteket.

A verseny bírálóbizottságát a szakma elismert művészei és tanárai alkották. Hetyei József kürtművész – tanár, a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanára; Berki Sándor a Danish Chamber Orchestra, valamint a Magyar Rádió Zenekarának szóló kürtöse; a zsűri elnöke Dr. Endrődy Sándor a Magyar Állami Operaház kürtművésze, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának docense.

Az előválogatók után - az ország negyven művészeti iskolájából - fogadhattuk a kisújszállási döntőbe bejutott legjobb hatvanhat kürtös növendéket. A négy korcsoport versenye két fordulóban zajlott.
A versenyzőknek a - versenykiírás szerint - mindkét fordulóban egy-egy kötelezően választott, valamint egy-egy szabadon választott művet kellett előadniuk. A versenyzők az idei évben is magas színvonalon teljesítettek. Számos kiemelkedő tehetség - igényesen kidolgozott - produkcióját hallhatta a közönség.
A zsűri az első és a második korcsoportban megosztott helyezéseket és különdíjakat adott ki.

Nagy öröm volt számunkra, hogy hosszú idő után kisújszállási kürtös is bejutott az országos döntőbe. Szeretettel gratulálunk Szél Bencének, aki a XIII. Országos Zeneiskolai Kürtversenyen méltóképpen képviselte iskolánkat. Felkészítő tanára Szálkai János, zongorán közreműködött Zádor Izabella.
A záróünnepségen Szél Bence átvette a Mellofon Fúvós Együttes különdíját.

A verseny résztvevői március 9-én este a Mellofon Fúvós Együttes koncertjét hallhatták, melyen közreműködött a Városi Vonószenekar.

Jó érzés volt számunkra - a verseny ideje alatt - régi ismerősként üdvözölni azokat a felkészítő tanárokat és versenyzőket, akik évek óta részt vesznek ezen a megmérettetésen. Megkülönböztetett figyelemmel köszöntöttük az első alkalommal Kisújszállásra látogató kollégákat és növendékeket.

A három napos verseny megvalósításába befektetett munkánk viszonzásaként nagyok sok pozitív és kedves visszajelzést kaptunk a vendégek és a zsűri részéről. A legnagyobb öröm mégis az volt számunkra, amikor láthattuk a csillogó szemű zenészpalántákat, akiken tükröződött a zene és a hangszerük iránti végtelen szeretet.

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ, Kisújszállás Város Önkormányzata, valamint különböző szakmai szervezetek, kisújszállási cégek és magánszemélyek támogatták.

XIII. Országos Zeneiskolai Kürtverseny megnyitóján készült fotók ide kattintva megtekinthetőek.

XIII. Országos Zeneiskolai Kürtverseny díjkiosztó ünnepségén készült fotók ide kattintva megtekinthetőek.

                                                                                                                                                                                                Kéki-Széplaki Edit

                                                                                                                                                                                                        igazgató

 

GALÉRIA