Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Iskolánk tanára, Pintér Istvánné Péchy Blanka-díjat kapott

Ritka dolog, hogy egy zenész olyan kitüntetést vehessen át, amelyet nem a szakmája területén elért eredményeiért adnak. Ilyen ritka alkalom részesei lehettek azok, akik március 31-én részt vettek az általános iskolás korú tanulók fél-országos „Szép magyar beszéd” versenyének megnyitóján, Kisújszálláson, a Városháza dísztermében.

 

E verseny adott alkalmat ugyanis a Kazinczy-díj Alapítvány Kuratóriuma két tagjának – Wacha Imre nyelvésznek és Kerekes Barnabásnak, az Alapítvány titkárának – arra, hogy a Péchy Blanka-díjat a két idei kitüntetett egyikének – iskolánk tanárának, Pintér Istvánnénak – átadja.

 

Az átadás előtt elhangzott, hogy a díjat olyan személyek is megkaphatják, akik nem magyartanárok, de „a Kazinczy-versenyt, az Édes Anyanyelvünk-versenyt és a különféle anyanyelvi mozgalmakat minden erejükkel támogatják; akkor is, ha ez látványos, akkor is, ha az illetők úgy igyekeznek tenni, hogy ezt lehetőleg csak azok vegyék észre, vagy azok sem, akiknek ez a természetes dolguk.”

 

A díjat Pintér Istvánné (a méltatás szerint) a „Szép magyar beszéd” verseny „elmúlt tizennyolc évében végzett áldozatos munkájáért” kapta.

 

A tantestület nevében szeretettel gratulálunk Erzsike néninek!

GALÉRIA