Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tehetségműhely a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában

Tehetségműhely a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában
A Baptista Tehetségtanács Művészeti Műhelyének rendezvényeként 2016. december 6-án szakmai napot tartottunk iskolánkban. A műhelymunkát Oros Róza, a Baptista Tehetségsegítő Tanács megbízott elnöke nyitotta meg. A délelőtt folyamán Kecskésné Herczegh Kata és Horváthné Galambos Olga kollégáink előadását hallhattuk.
Kecskésné Herczegh Kata „Tehetséggondozás másképp a művészeti oktatásban” címmel tartott bemutatót. Az előadás folyamán több olyan kérdést vetett fel, amely együttgondolkodásra késztetett bennünket. Néhány fontos téma az elhangzottakból:

 

  • Mi a célja a művészetoktatásnak?
  • Az iskola személyiség- vagy tananyagközpontú?
  • Mennyire van lehetőség az önkifejezésre a művészetoktatásban?
  • Művészetoktatás SNI-s gyerekek bevonásával.
  • Művészetterápiás foglalkozások szükségszerűsége.
  • Mi a teendő, ha több művészeti ágban tehetséges a növendék?
  • Speciális felmérések tehetségterületenként.
  • Komplexitás a művészeti nevelésben.

 

Horváthné Galambos Olga a hegedűoktatás egyik különleges lehetőségeként mutatta be a Suzuki módszert, melynek speciális jellemzői, hogy a gyermekeket óvodás korban, csoportosan kezdik el tanítani. Az oktatás a szülők bevonásával történik, melynek fontos elemei a hallás utáni tanulás, az állandó ismétlés és a zenehallgatás.
A nap folytatásaként vendégünk volt Herczegh Tímea szakpszichológus, aki interaktív előadásával megismertette velünk a művészetterápiás foglalkozásokban rejlő lélekgyógyítás lehetőségeit. Az előadó megosztotta velünk tapasztalatait a zene, mozgás, dráma eszközeinek együttes alkalmazását illetően, melyet a jelenlévő pedagógusok gyakorlatban is kipróbálhattak.
Gondolatébresztő és szakmailag előremutató ismeretekkel gazdagodva zártuk a tehetségműhely munkáját.

 

Széplaki Edit igazgató és Bögösné Szász Edit igazgatóhelyettes

GALÉRIA